Kinderhuis Nos Kasita

1 Nieuwe Kindertehuis Nos Kasita

De kinderen van Stichting Nos Kasita wonen nu in dit prachtige gebouw met veel ruimte.
Het adres is:  Wilfredkrossweg 37 Hanna’s Lust (nieuw project) Paramaribo.
E mail:  noskasita@hotmail.com
Tel: 00597-8519531

Opening Nos
De kinderen komen tijdens de feestelijke opening naar hun nieuwe verblijfplaats. Ze vinden het allemaal een beetje eng. Hun tehuis waar ze vele jaren hebben gewoond was afgebrand, na een korte opvang moesten ze verhuizen naar het Naks gebouw in Lelydorp en nu weer ergens anders. Stephan zus

Shandjana (links) woont al vanaf haar geboorte in het kindertehuis. De verzorgster van de kinderen tante Lottie is net als voor alle andere kinderen HAAR/ZIJN MAMA.

Sereena werd door de politie afgeleverd bij tante Lottie. Nergens wilden ze het meisje opnemen, bij Nos Kasita kon ze terecht.
Dit zijn de kinderen die door tante Lottie worden verzorgd in het Kindertehuis Nos Kasita. Zij vertelde dat de kinderen allemaal ondervoed en verwaarloosd door de politie binnen gebracht waren. Zij hebben alle vier hun eigen trieste verhaal maar het komt erop neer dat hun alleenstaande moeders niet in staat zijn voor hun kinderen te zorgen en meestal geen vaste verblijfplaats hebben.

Rob met

Sendjay en Shereena zijn in 2010 bij tante Lottie komen wonen. De politie stond midden in de nacht met de twee kinderen voor de deur. Ze kwamen uit Nickerie en nergens konden ze terecht hun moeder was verslaafd, zij kon haar kinderen niet verzorgen. Tante Lottie kon ze niet weigeren “het breekt mijn hart” zei ze. De politie zei dat hij verder zou zoeken en dan terug zou komen. Dat is dus nooit gebeurd. Volgens tante Lottie is dit héél vaak voorgekomen, de kinderen die gebracht worden zijn nooit meer opgehaald. Op dat moment had ze 102 aan hun lot overgelaten kinderen.

Plo deelt bananen uit

Dit was Plo tijdens haar werkbezoek in 2002.                                    
Nu krijgen de kinderen en het Child Welfare Fund ook hulp van
Stichting Het Kleine Verschil.