Ploton het hondje

Tijdens het werkbezoek van Het Kleine verschil was de voorzitter op de fiets in Paramaribo. Hij werd zo nu en dan overvallen door enorme hoosbuien. De wegen stonden in korte tijd volkomen blank. Bij een grote kruising zag Ton een klein zwart hoopje nat haar tegen een paal aan liggen. Het bleek een puppy te zijn. Hoe neem je zoiets mee op de fiets in de stortregen,  maar daar zo achterlaten was geen optie.  Gelukkig woonde niet al te ver daar vandaan een vriend, die heeft Ton een doos gegeven. In die straat stond het water tot zijn knie. Door het hoge water ploeterend heeft Ton het hondje in veiligheid gebracht.VondelingetjeHij bleek uitgehongerd te zijn en heel voorzichtig heeft hij wat gedronken.PlotonTon is met hem naar een dierenarts geweest. Hij bleek wel gezond, maar was veel te mager en  behoorlijk  ondervoed. Ze schatte hem zes weken oud. Zonder moeder leeft zo’n beestje niet lang.  Hij kreeg een wormen en vlooienkuur en een week later moest hij terug komen voor een inenting. De rest van het werkbezoek heeft Ton hem verzorgt. Hij bleek enorm lief en aanhankelijk te zijn.  Helaas mocht hij niet mee naar Nederland dat zou een paar maanden in beslag nemen. Maar er is een goed tehuis voor hem gevonden. Helaas hoorde Ton dat het hondje Ploton de eerste dagen erg gehuild heeft en dat hij steeds maar liep te zoeken. Eerst was hij zijn moeder kwijt en toen zijn grote vriend.

Hondje
Door de voorzitter van Stichting Het Kleine Verschil opgeraapt en verzorgd. Naar de juiste mensen gezocht en gevonden. Door dit voorval is Ton ook de zwerfhonden in Suriname gaan ondersteunen. 
Ploton Diana
Zeven maanden later 13-09-2015:  Diana Wijnalduim verzorgster van Ploton.

Ploton 3

Tijdens het laatste werkbezoek van Stichting Het Kleine Verschil is er weer een bezoek gebracht aan Ploton. Het is een prachtige sterke hond geworden en hij was blij met zijn kluif.      

  

“Stichting Het Kleine Verschil” ondersteund het hulpeloze, kwetsbare dier in Suriname en is iedereen dankbaar die meehelpt het leven van deze dieren waardevoller te maken.

Ploton film